Stuvad spenat. 4 portioner400 g makrillfilé med skinnet kvar1 dl ströbrödSalt och pepparSmör till stekningCitronklyftor till serveringStuvad spenat. 1 msk smör1 msk vetemjöl1,5 dl mjölk1 dl grädde400 g färsk bladspenat1/2 gul lökSmörSalt och nymalen pepparLite riven muskotnötPanera makrillfiléerna i ströbröd blandat med salt och peppar
Man kan ha olika tillbehör såsom citronsmör eller dillsås, våran absoluta favorit är gräddstuvadbladspenat, kokt potatis och en grönsallad, färska citronklyftor att pressa över makrillen är riktigt gott till
Till middag idag fick det bli stekt ströming med tillbehör. Fixa rårördalingon. Fick inspirations från Saltmagasinets (en underbar restaurang i våra krokar) ströming som de serverar på sommaren
Servera med stekt fläsk, rårördalingon och smör. 1. Mixa potatisen fint i matberedare med kniven. Blanda med salt och mjöl tills du har en konsistens på smeten som går att forma
stuvad vitkål är sååå gott. Verkligen ett gott alt till pasta, potatis eller ris. Fräs strimlad vitkål och tärnad lök i en kastrull, slå på kycklingfond och lite grädde
Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsylt med massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.