Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Jag stekte kotletter och till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. Jag häller i lite vatten i pannan som jag använde när jag stekte kotletterna för att ta vara på stekskyn
Servera den nystekta fisken med svamp och stuvad potatis, hacka ev lite persilja över stuvningen. Smaka av med senap efter egen smak, peppra och salta eventuellt – tänk på att senapen saltar
Förutom fisk ochpotatis tänkte jag ha en vitvinssås så förutom att starta potatiskoket så började jag även med såsen som jag ville skulle stå ett tag och “mogna” medan jag tillredde det andra
Stekt fläsk med kokt potatisoch löksås. Jag lyxade till det medsmörstekta färska morötter och grön sparris till rätten, men självklart kan du servera rårivna morötter och kanske en enkel vitkålssallad till istället om du vill hålla dig till det klassiska
Servera biffen med löksky, råstektpotatisoch en sallad. Lägg i köttbiten, låt köttet ligga någon minut i stekpannan och vänd det sedan, vänd gärna flera gånger så blir köttet jämnare stekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.