Stekt tonfiskfilé. När jag för bara någon vecka sedan var påblixtvisit i Viareggio för en natt tillsammans med vänner föreslog jag ett återbesök på Don Quixote – bara för att få berättat för mig att restaurangen har stängt
Röd ris är väldigt populär, men brukar oftast göras på olika vis. Börja med att tvätta riset noga. strö över salt på varje sida och fritera tills de får en fin gyllene färg ( ha gärna lock på, då det skvätter en del)
Vi är kort sagt (och oerhört enkelspårigt) mest av allt sugna påris, kyckling och curry. Vi tröstar oss med våra bleka kopior, och drömmer under tiden om allt det fantastiskt goda vi åt på plats, som vi svårligen kan återskapa här hemma
Häll på kokosmjölken och sjud upp. Fräs salladslöken 3 min på medelvärme. Ingredienser - 4 portioner. 600 g torsk, sej eller kolja (färsk eller fryst)
Servera med ris eller nudlar. Bara för att det skulle bli så likt den maten som vi köper på vår favvothairestaurang här i stan så åkte jag till ett litet thaimarket här i stan och köpte ostronsås och svampsoya
Servera med ris/bulgur/klyftpotatis, sallad & någon god sås. Lång förklaring på en enkel middag. Tomat & basilika röran är samma som jag använder till bruschetta (minus rödlök), steker halloumi och lägger ovanpå, yoghurtsåsen med mynta & koriander samma recept som jag använde för nån dag sen
Blanda ner det kokta riset och de rostade solrosfröna i woken. Häll på teriyakisåsen och blanda väl. Häll upp solrosfröna på ett fat och låt dem svalna
Lägg på omeletterna på det stektariset och servera. Häll på soja, sesamolja, fisksås, hoisinsås, salt och peppar och låt puttra en stund tillsammans med grönsakerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.