Klipp bort ryggfenan på sillen och skölj och torka sillenmed hushållspapper. Lägg upp potatisstomp och sill och strö över citron- och persiljeblandningen och pinjenötter
Stek den gyllenbrun och lägg den varm i lagen, varvad med den skivade löken. Salta lätt på insidan av sillen, vänd sedan skinnsidan på sillen i en blandning av lika delar vetemjöl och ströbröd
Jag har haft flera recept inne på ugnsstektSillmed Löksås , här en annan variant med Purjolökssås. Dagens recept blir stekt på spisen, Du kan använda vanlig urvattnad saltsill på samma sätt
Skölj sillen i kallt vatten och låt den rinna av. Här har vårbruket börjat, tomten är nu körd med mossrivaren då större delen av grästomten är blandat med mossa
4 Sill 500 g urvattnad steksill ca 2 dl vetemjöl 2 ägg ca 3 dl ströbröd 3 msk smör Lökgrädde 3 gula lökar 1 msk smör 3 dl vispgrädde salt och vitpeppar Till servering kokt skalpotatis 1/2 kruka dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
eller sill. Mixa med en stav till en fin kräm. Stek i smör och olja och servera med potatismos. Kryddig smak med maltiga toner av mörkt bröd och en lätt örtig ton med en fin liten beska
Lägg stekta filéer ovanpå såsen. salta sillfiléer. vatten att späda med. salta sillfiléer. Torka de ursaltade filéerna med hushållspapper, dubbelpanera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.