1 Ingredienser
Antal portioner - + 600 g g Norsk Torskfilé Norsk Torskfilé 4 dl dl potatis potatis 3 st st egg egg 1 st st lök, gul lök, gul 1 pack pack ansjovisfilé ansjovisfilé 0 dill dill 0 persilja persiljaHacka löken och de kokta äggen.Tärna den kokta potatisen.Blanda alltsammans i en tjockbottnad kastrull.Tillsätt 200 g smör och värm försiktigt.Mot slutet tillsätt hackad dill, persilja och en liten burk hackad ansjovis.Panera under tiden fyra lika stora bitar norsk torsk i grovt rågmjöl.Stek på medelvärme ca 2 minuter på varje sida.Smaka av potatis- och äggröran med salt och peppar.Lägg upp röran på tallrik med en bit torsk ovanpå, gärna med skirat smör till.Servera genast.
Lägg torskenoch löken i en ugnsform, krydda med salt och peppar. I originalreceptet ska det egentligen vara bacon men igår gjorde jag och Johan en egen variant med några mindre ändringar
Klipp ut och lägg arken med folie bredvid varandra. Vik ihop foliekanterna längs med toppen. Fördela salt, peppar, pressad vitlök, chili, hackad persilja och hackad gräslök på torsken
Jag skippade löken och använde okokt potatis och serverade med skirat smör, fantastiskt gott. Laxpudding har jag ätit då och då under min uppväxt men jag har aldrig lagat det själv och eftersom jag hade gravad lax kvar i frysen så var det dags att ändra på det
Blanda laxen med spansk peppar, salladslök, limeskal, potatismjöl och matyoghurt till en färs. Finhacka laxen eller mixa den med saltet i matberedaren med kniven monterad
Forma biffar med vattensköljda händer och stek biffarna på båda sidor i medelvärme. Kör fisk, purjo, lime, vitlök, ingefära, ägg, salt och peppar i matberedare till en jämn färs
4 900 g fast potatis Kräftröra 1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g) 2 tomater 1/2 rödlök 1 ask dill (à 20 g) 2 dl smetana salt och peppar Torsk 400 g torskfilé 1/2 dl vetemjöl 2 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 600 g torskfilé 900 g fast potatis Sås 1 fänkål 1 rött äpple 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 1 tsk curry 1 msk tomatpuré 2 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning salt och peppar 1 ask dill (à 20 g) Till servering 1 dl rostad lök Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera torskenmed grönsakerna och kokt potatis vid sidan av. Skär torsken i portionsbitar. Skålla tomaterna genom att skära ett kryss på toppen, sänka ned i kokande vatten ett par minuter och sedan dra över med iskallt vattem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.