Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunka, även bakpulvret för att det ska bli jämt blandat. Häll filmjölken och sirapen i en annan bunke och blanda ihop det
Rensa böcklingen. Lägg böcklingen i en ugnsfast form. Bred kaviarn över böcklingen, tillsätt den strimlade purjolöken och häll till sist över vispgrädden
Sätt på pastavatten. Putsa och skär filén i mindre bitar. Strimla paprikorna. Fräs oxfilén i smör en kort stund, strö över mjölet och rör om så att ev mjölklumpar försvinner
En kaka som aldrig sitter fel, går att bjuda på i alla sammanhang genom att bara variera tillbehör. 2 ägg2 ½ dl mjöl3 dl socker2 tsk vaniljsocker150g margarin/smör4 msk kakao(50g mörk choklad)Blanda alla torra ingredienser
Tilltugg med ädelost balanserar fint glöggens finstämda sötma. 1. Mixa osten, crème fraiche och mandlarna i en matberedare (mandlarna separat så att de blir finhackade)
Tillagning. 1. Skala och hacka löken och paprikan. Finhacka chili och pressa vitlöken. 2. Bryn lök och paprika i olivolja, tillsammans med färsen tills de fått färg
Lite blandad citrus i fruktskålen som började sloka fick helt enkelt bli till en marmelad. Inte för att det går åt så mycket marmelad härhemma, men en trevlig gå-bort-present och ett uppskattat bidrag till skorporna på jobbet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.