1 000 gram köttfärs, gärna blandfärs och ekologisk är ett måste tycker jag1 ägg2 stora kokta potatisar2 rödlökar1 tsk äkta kinsesisk soja2 msk vegetarisk buljong (köp i hälsokosten eller Biofood som finns ibland på COOP eller ICA)2 msk socker (ja jag vet men det blir godare. 1 dl porter2 msk ströbröd1/2 dl dijonkryddpeppar (5 varv med kvarnen)1/2 tsk mald nejlika3 msk smör till stekningEv 6 dl grädde till såsGör så här. * Mosa de kokta potatisarna* Blanda med ägg, porter, dijon, soja , buljong, ströbröd* Riv ned löken på ett rivjärn (barnen gillar inte stora lökbitar) och se till att all lökjuice kommer med* Låt stå ca 5 min* Peppra och salta till lagom smak. 2 stora kokta potatisar
Ljumma mjölken till fingervarmt, 37 grader. Låt jäsa på bakplåtspappersklädd plåt ca 30 min. Frallor på jäsning… Efter 30 min, pensla med ägg och strö över vallmofrön
Julköttbullar för mig är de som innehåller kryddpeppar men självklart kan dessa smaksättas på annat sätt också, exempelvis med lite finhackad ansjovis + anjovisspad eller kanske med vitlök och persilja
Sen att dem blir stora och saftiga är bara ett plus i kanten. Ca 10 stora muffins. Fyll formarna med 2/3 av smet. 3 1/2 dl florsocker. ) Ca 10 stora muffins. 3 1/2 dl florsocker
Expressen, Allt om LCHF, Julbak, foto. Martin Skredsvik, text. Mariann Andersson. Vill passa på att önska alla bloggläsare en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR
3. Jag kokade min kola i ca 45-50 min, koktiden kan variera mellan 15-30 minuter beroende på hur vid kastrull du har. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna ca 20x30 cm (för 80. 3
Till 20-25 stora kakor behövs. 300 gram smält äkta Smör. 3 tsk Vaniljsocker. Degen skall bli till ca 20 stora härliga kakor. Du kan också göra lite mindre kakor, typ golfbollar, och då räcker degen till 25-30 kakor. Några minuter längre om de är megastora och givetvis kortare tid, typ 7-8 minuter, om du gör mindre cookies. Låt kakorna kallna helt innan du packar dem i burkar eller påsar 20-25 stora kakor. 300 gram smält äkta Smör. 3 tsk Vaniljsocker
Skär sedan lagom stora bitar. Dagarna går fort. Första advent är avklarat och nu rusar vi mot andra. På söndag ska jag på årligt adventsmys med gamla kollegor och vänner
3 av dom syrade, resten lite olika gurkrecept, lök, och små grönsaker. 3 dl risvinsvinäger. 3 msk socker. De kan va färdiga att äta efter 15 min, men jag har lagt mina på burk och de bör hålla ca 3 veckor. 3 mån. 3 vitlöksklyftor. De är klara efter ca 3 dagar. Håller ca 3 veckor i kylen. 3 av dom syrade, resten lite olika gurkrecept, lök, och små grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.