Baka ut bullarna som vanliga kanelbullar och lägg i långpannan, ganska tätt. Vispa ihop cream cheese med det mjuka smöret, florsocker o vaniljsocker till en smidig röra
Delar med mej av receptet ikväll så ni kan kavla upp ärmarna imorrn bitti och baka bullar. Kanelbullens dag imorgon och självklart ska vi väl ha lite goda kanelbullar va
N. ä. r. j. a. g. b. k. e. f. t. d. c. p. s. å. l. i. A. L. T. I. D. o. m. u. ,. h. J. n. y. ö. x. 1. 8. 5. 0. v. (. ). ½. 2. –. G. V. 3. 7. °. C. S. H. 4. 6. K. M. U. P. -. d l. c m
Man kan säga att de är stora de formarna, så det blev 22 st megastorakanelbullar av en deg som vanligtvis blir 40 st av. Deg(50 gr jäst3 dl ljummet vatten1 msk kardemumma1,5 dl socker1 ägg150 gr smält smör10-11 dl vetemjöl specialJäs i 45 minuterTill kanelbullarna. Jäs 45 minuterRör ihop smör med kanel och råsocker och bred på den utkavlade degen rulla ihop. Nu var ju formarna jättestora men tar man normalsize så blir det 40 st
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme, 37°. Häll den över jästen, rör om så att jästen löser sig
Ville testa mina nya baugetteplåtar samt prova att baka medManitoba Cream mjölet jag köpt för ett bra tag sedan, så det blev sådeles inga surdegsbaugetter
ManitobaCream är ett vetemjöl med hög proteinhalt som ger degen mer jäskraft och därmed gör brödet högre och luftigare än bröd bakat på vanligt vetemjöl
Det är extra viktigt att arbeta degen länge när man bakar medManitobacream. Jag lyxar till det med lite grädde i degvätskan ibland, men det är inte nödvändigt
Skär sedan bullbitar med en degskrapa och lägger med snittytan uppåt på plåtar. Pensla bullarna med den uppvispade ägg/saltblandningen och strö över pärlsocker (+ ev hackade nötter eller mandelspån eller annat gott)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.