15 dl
vetemjöl 1/2 tsk bikarbonat 1/2 tsk salt 150 g smör, smält 2½ dl farinsocker 1 1/4 dl socker 1 tsk vaniljsocker 1 ägg 1 äggula 3-4 dl hackad chokladSätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan. Rör ihop smält smör, farinsocker och socker i en annan skål. Häll i vaniljsocker, ägg och äggula och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt. Tillsätt mjölblandningen och rör ihop, rör inte för länge. Blanda i den hackade chokladen. Lägg kakdegen i små högar på plåt med bakplåtspapper (någon deciliter deg per hög). Det bör få plats sex kakor per plåt, sprid ut dem ordentligt. Grädda sedan kakorna i ca 15 minuter, tills kanterna fått lite färg. Låt de färdiga kakorna svalna några minuter och förflytta dem sedan till ugnsgaller.
Sirapssnittar är ju alltid gott men de här är extra goda för de innehåller marabou choklad. Gjorde de på eftermiddagen och det är inte så många kvar nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.