Mat & Middagar. Veckans middag. Piroger. September 22, 2016 16. 44. Förra veckan blev det storbak här hemma, vi fyllde upp både magarna och frysen med smarriga piroger
Ikväll bakade jag frallor med manitoba cream-mjölet. Ni vet mjölet med extra jäskraft. Och naturligtvis så passar den jäskraften extra bra till vanliga, enkla, ljusa frallor
[storage_class. Ni som följer mig på instagram – @kryddburken såg igårkväll bilder på pirogerna jag gjorde och självklart ska ni få recept på fyllningen som bara är sååå god
Ett gäng piroger, stora till oss vuxna och små till barnen. 4 medelstora kokta kalla potatisar4 1/2 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1/2 tsk salt100 g rumsvarmt smörGör såhär. Dela degen i 2 och kavla ut varje del till 30x40 cm stora rektanglar. Lägg pirogena på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen ca 10-12 minuter i 225 grader
Till 20-25 stora kakor behövs. Degen skall bli till ca 20 stora härliga kakor. Några minuter längre om de är megastora och givetvis kortare tid, typ 7-8 minuter, om du gör mindre cookies. Låt kakorna kallna helt innan du packar dem i burkar eller påsar 20-25 stora kakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.