Strawberry raffaello cake
Vibrant Food Stories
Vibrant Food Stories
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 30 min För att göra den här vaniljpuddingen kokar man hirs med en valfri mjölksort (havre- eller mandelmjölk passar otroligt bra, det blir väldigt krämigt!), tillsätter vaniljextrakt och något sött, som tex dadlar eller agave och sedan är det bara att mixa med stavmixer eller i matberedaren. Klart! Det låter säkert konstigt med hirs i puddingen, men tro mig – det smakar helt otroligt gott! Den blir krämig, silkeslen (jobba länge med stavmixer) och konsistensen precis som en vanlig pudding. Skillnaden är råvaror – inget smör, mjöl eller konstiga ämnen. Hirs är så grymt! Den passar perfekt i alla bakverk och söta desserter. Jag har tidigare gjort recept på bl.a. vit kokosnöt cheesecake och choklad och mandel kakan.
  • 3 dl hirs, hela korn
  • 7 dl havre- eller mandelmjölk
  • 12-15 färska dadlar, urkärnade (alt. ½- 1 dl agave sirap)
  • 3 tsk vanilj burbon extrakt
  • 2 dl kokosflingor, osötade
  • ½ dl mandelspån
  • 300 g jordgubbar
  • 2 förpackningar) Semper havredigestive
  • 4. Lägg ett lager med havredigestive på botten , bred ut
  • 4 h chilling
  • 1¼ cups millet groats
  • 2¾ cups oat milk or almond milk
  • 12-15 pieces fresh medjool dates, pitted (subs: ¼ –
  • ½ cup agave syrup)
  • 3 tsp vanilla burbon extract, or
  • 1 vanilla bean
  • ¾ cup coconut flakes, unsweetened
  • ¼ cup sliced almonds
  • 300 g strawberries
  • 250 g Semper oat digestive biscuits (or any rectangular biscuits, similar to classic Petit Beurre)
  • 1. In a medium pot, bring the oat milk or almond milk to a boil, then add the millet groats

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.