30 min
För att göra den här vaniljpuddingen kokar man hirs med en valfri mjölksort (havre- eller mandelmjölk passar otroligt bra, det blir väldigt krämigt!), tillsätter vaniljextrakt och något sött, som tex dadlar eller agave och sedan är det bara att mixa med stavmixer eller i matberedaren. Klart! Det låter säkert konstigt med hirs i puddingen, men tro mig – det smakar helt otroligt gott! Den blir krämig, silkeslen (jobba länge med stavmixer) och konsistensen precis som en vanlig pudding. Skillnaden är råvaror – inget smör, mjöl eller konstiga ämnen. Hirs är så grymt! Den passar perfekt i alla bakverk och söta desserter. Jag har tidigare gjort recept på bl.a. vit kokosnöt cheesecake och choklad och mandel kakan.
Tror ni mig när jag säger att jag inte alltid är sugen på layer cakes. För av någon anledning är det otroligt många layer cakes som hittar sin väg in på bloggen
Strawberry & Vanilla CakeBottnar175 g smör225g+225g strösocker6 stora ägg (delade)2 dl vaniljyoghurt 3%½ tsk mandelessens1 tsk vaniljpulver220 g vetemjöl3/4 tsk bikarbonat1 nypa saltSätt ugnen på 175 grader. Strawberry Swiss Meringue Buttercream4 stora äggvitor225 g fint strösocker280 g rumsvarmt smör1½ tsk vaniljpulver1 nypa saltca 2-3 kapsyler med smultron essensnågra droppar röd karamellfärgca 2-3 dl jordgubbsmarmelad eller fast jordgubbspuréLägg äggvitorna och sockret i en skål till en assistent
If you want another filling than snickers, you can also use strawberry jam. A wonderfully delicious and creamy cake for all the chocolate lovers out there, with homemade vanilla custard, snickers and fresh strawberries
STRAWBERRY CHOCOLATE CAKE (LCHF)Tårtbottnar (3 st). MidsommartårtaÅrets midsommartårta blev en kombination av choklad och jordgubbar, smaker som passar väldigt bra ihop
Mix egg yolks, vanilla and oil in the strawberry puree. A light cake with the taste of strawberries. The cake is my contribution to Månadens Sötsak, Pink
Strawberry Mousse Cakeen 18 eller 20 cm tårta, ca 12-16 bitarMandelbotten235 g vetemjöl140 g smör, rumsvarmt2 g salt100 g florsocker35 g mandelmjöl1 medelstort äggVaniljbavaroise100 g mjölk, 3% eller mer32 g äggula (nästan 1 stor)50 g strösocker½ vaniljstång1½ gelatinblad100 g vispgräddeJordgubbsmousse300 g jordgubbar90 g florsocker (1½ dl)150 g philadelphiaost6 gelatinblad400 g vispgrädde (4 dl)BottenLägg mjöl, smör, salt, florsocker och mandelmjöl i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.