Fläsk,. Det här är en rätt som man kan få på i stort sett varje Kinesisk restaurang i Sverige. Su Buta (litt vinägerfläsk), eller fläsk i sötsursås är en av dessa så kallade "Chu-ka", rätter i Kinesisk stil
Med försäljning av fritidshus, uppskjutet barnkalas och ett vardagsrum belamrat med flyttkartonger är just konceptet öppet hus något av det sista jag tänker på
Soppa på stjälkselleri med dill, strimlade selleriblad och gräsig olivolja (6 förrättsportioner). Häll över kycklingbuljongen, och låt allesamman koka med lock på medelvärme i cirka 15 minuter. Soppa på stjälkselleri med dill, strimlade selleriblad och gräsig olivolja (6 förrättsportioner)
Bulgogi kan självklart göras på annat protein än nöt, fläsk går alldeles utmärkt. Fläsk,. Jag vill helst ha mycket fett i köttet så gör ofta denna på karré
Ingredienser (för 2 personer)- 250 g fläskkött, jag använde benfria kotletter- 1 kruka basilika- 1 vitlöksklyfta- 1 lime- 1 msk honung- 1 msk sötsursås- 1/3 dels gurkaKrossa vitlöksklyftan och stek den i olja. 250 g fläskkött
Stekt fläsk med raggmunk och lingonsylt på LCHF-vis, det blir inte mycket bättre än så. Fläsk. Vi käkade detta i helgen och idag åt jag det som matlåda till lunch på jobbet
Varit sugen på pasta med något rejält kött till, ett tag nu. Sen om det var att jag fick till det med koktiden bara, eller om det faktiskt var högre kvalitet på pastan vet jag inte
1250 g fläskfärs. 250 g fläskfärs 20 g torkad shiitake eller annan svamp 1 msk riven ingefära 3 klyftor pressad vitlök 0,33 purjolök 5 blad kinakål Sojasås. Lägg ca 1 tsk av fyllningen mitt på varje degplatta
Så nu över till en riktigt god rätt nämligen smörtosk med knaperstekt fläsk och kantarellsås. Har ni några bra tips på mat eller dryck som passar en ond hals
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.