Vänd i blomkålen och smaka av med salt och peppar. Dela blomkålen i mindre buketter. 400 g blomkål. Koka dem i saltat vatten, ca 5 minuter tills de är nästan mjuka
Toppa ev med lite persilja vid servering (eller dill om du tex serverar med lax). Låt koka upp och lät grädden reducera något, slå på resterande grädden, ev en till msn Philadelphia och senap eller annan smaksättning – ska du ha färsk dill i tex så avvakta tills strax innan servering
Dela blomkålen och garnera med den och kålroten samt haricot verts. Lägg en klick smör på varje bit och sätt in i ugnen samtidigt som blomkålen och låt kålroten få fin färg
Lägg i blomkål, broccoli, och rör ner senapen. Lägg i resten av ingredienserna förutom persiljan och smaka av med kryddorna och låt det koka några minuter
Gräddstuvade grönsaksprimörer till en saftig bit kött är bland det bästa som finns i matväg. Här kommer just en sådan rätt, som spetsats till med en rejäl näve riven pepparrot
Servera medblomkålsstuvningen och nypotatis. Häll såsen över blomkålsbuketterna. 1 st blomkålshuvud. 11 st blomkålshuvud cirka 750 g 4 dl mjölk 3 msk vetemjöl 1 msk smält smör (flytande) 1 krm muskot riven salt och peppar 0. 5 dl persilja strimlad 4 st korv kryddheta1 Dela blomkålen i buketter
Gott med potatis till. 500 g falukorv i strimlor200 g champinjoner i kvartar½ skivad purjolök3 dl grädde4 dl vatten2 msk fransk senap3 - 4 msk riven pepparrot från tub4-5 msk finhackad dill2 tsk kinesisk soyaSaltSvartpepparMaizena redning Stek champinjonerna och korven och lägg över i en gryta och blanda ner alla övriga ingredienser och låt puttra i ca 20 minuter och smaka av och red med lite maizena. 2 msk fransk senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.