Servera med tagliatelle eller bönpasta. (Red med lite maizena om såsen bli för tunn)Lägg i laxen och spenatblandningen och låt småputtra i ca tio min tills laxen blivit helt klar
Pasta blir det emellanåt här hemma, i synnerhet när lilla I är på besök. Jag var jättesjuk och fick ligga kvar på sjukhuset i flera veckor med antibiotikadropp, men när jag så småningom frisknade till så pass att jag kunde äta kom de söta nunnorna varje morgon - frasande och styvstärkta i sina stora dok - och frågade vad jag ville ha till mat
400 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca 1 gul lök, hackad 2 klyfta vitlök, hackade 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico 1 dl vitt vin 250 g Zeta mascarpone 65 g spenat 200 g rökt lax
Tillsätt kokt pasta och färsk spenat till såsen, avsluta medmed bitar av varmrökt lax. Servera på tallrikar och toppa med rivet citronskal och nymalen svartpeppar
Börja med att sätta på en stor kastrull med vatten för att koka pastan. Med kvarbliven vårlök, spenat, vitt vin och gärna lite aromatisk chili blir det en ny favorit
Salt & Peppar. Salta och peppra laxen och stek den några minuter på var sida och lägg sen åt sidan. Låt spenaten tina i stekpannan (eller använd färsk)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.