Vispa ihop havregryn, ägg och om du vill bakpulver och vaniljsocker. (Annars utesluter du det bara). Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och klicka ut av smeten i stekpannan
Jag kan tipsa om en toppenhärlig frukost/brunch som jag gjorde i vab-fredags, nämligen havreplättar. Inspiration till att göra dessa härliga havreplättar har jag fått från bloggen "the big mans world"- spana in den
Plättar, plättar, jag älskar plättar och den här varianten är riktigt bra och hälsosam. Då de inte innehåller något vitt socker, men däremot massa nyttigheter, passar de perfekt som frukost eller mellanmål
Ingredienser - 2 portioner. 3 ägg. 2 dl fiberhavregryn. 1 dl mjölk. 1 nypa salt. 1 msk olja. Tillagning. Häll i grynen i en mixer och mixa tills det blir ett mjöl
Vart asmätt direkt av dessa, perfekt att ha i kylen färdiga hela tiden. . Ingredienser. 4 dl havregryn2 tsk bakpulver1 krm malen kardemumma1 krm kanel1/2 tsk salt3 bananer3 ägg3 msk olja2 msk flytande honungfrukter eller bär {hade även bär i smeten}lönnsirap {Jag kör med Cane suryp ifrån Dansukker, mycket billigare och smakar typ lika}Mixa havregryn med stavmixer till ett mjöl
Vispa ihop äggen och mjölken först. Blanda sedan i de övriga ingredienserna. Ett tipsär att vispa med en mixer eller i en matberedare med knivarna så att havregrynen går sönder, då håller plättarna/pannkakan ihop bättre vid gräddningen
Stöt kardemummakärnorna och blanda med havregryn, vetemjöl, socker eller sötningsmedel. Vispa upp äggen och rör samman med filmjölken, fettet och de torra ingredienserna
Fredag, jippi, bästa dagen är här igen. Solen strålar fortfarande trots att klockan snart är 19. 30. Är det inte fantastiskt med de här ljusa kvällarna
Ska ätas ljumna och de är verkligen superdupergoda. Stekpannebröd, eller Stompa som det tydligen också heter, var något helt nytt för mig tills i förra veckan
Här kommer ett riktigt hett tips på en superdupergod kaka. Det måste ni bara prova. Älskar lite syrliga bakverk så det här kan var en ny favvo, sjuuuukt god är den i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.