Jag gillar att testa olika recept på bolognese, men den bästa bolognesen äts fortfarande i Italien. En av världens mest kända rätter som kan tillagas på hur många olika sätt som möjligt
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Hacka lök och vitlök. Riv morötterna och rotsellerin grovt. Stek lök, vitlök, morötter, rotselleri och färs på medelvärme i smör eller olja i stekpanna i ca 5 minuter
)SpagettiBolognese med köttfärssåsDu behöver500-600 g köttfärs1 riven morot2 vitlöksklyftor2 gula lökar½ burk majsköttbuljongtärning (tärning + vatten)4 dl vatten1-2 dl matlagsningsgrädde1 burk krossade tomater eller 1-2 dl ketchup1 msk oreganosalt och pepparriven ostGör så härHacka lök, riv morot och pressa vitlökenBryn köttfärsen, salta och peppraSedan tillsätter du lök, morot, vitlök och krossade tomaterKoka snabbt upp vatten och buljongtärning, och ha i detLåt puttra upp på svag värme i ca 20 minuterTillsätt sedan matlagningsgrädde, majs och oregano och låt puttra upp
Helgen bjöd inte på nån gourmetmat utan det blev en enkel pasta i all hast. men enkelt är ju gott. I kväll ska vi dock inviga 4Krogar med min svärfar och hans fru
Jag lagade ”SpagettiBolognese” häromdagen och tack vare dessa mirakulösa nudlarna ”Miracle Noodle” så kunde jag göra köttfärssås med någon spagettiliknande i
Hej hej. Denna veckan har M valt de flesta rätterna då jag jobbar fem kvällar. Mattias fyller år på torsdag och han har varit sugen på fisksoppan länge nu så det blev bra att skjuta på den förra veckan
En vegetariskt bolognese där jag ersatt köttet med röda linser. 4 portioner vegetarisk bolognese med linser. Relaterade 4 portioner vegetarisk bolognese med linser
Jag älskar fisk, men tyvärr är jag väldigt dålig på att laga mat med fisk "till vardags". Den här soppan är enkel nog för att vara vardagsmat, men samtidigt lyxig nog för att servera som lördagsmiddag - vilket den gjorde i går när min bror och hans goa flickvän var på besök, och även mina föräldrar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.