Supergoda baguetter!
Mat och annat gott!
Mat och annat gott!
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 g jäst
  • 5 dl vetemjöl special
  • 3 dl kallt vatten
  • 15 g jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 1 msk salt och
  • 1 msk socker
  • 8,5 dl vetemjöl special Blanda jäst och vatten. Sen har du i surdegen och övriga ingredienser.Kör den i assistenten på låg fart i ca 15 minuter - inte mindre.Jäs till dubbel storlek och det tar 1,5 - 2 tim.Ta upp degen och dela den i fyra delar, platta försiktigt ut varje del till en rektangel och rulla ihop som en rulltårta. Var försiktig och behandla degen väl! På med en bakhandduk och jäs i 1 timme till.Sätt ugnen på 240 grader.Pensla bröden med vatten och gör sen några vassa snitt med en vass kniv eller ännu hellre med ett rakblad.Strö på vad du vill, pumpafrön, vallmofrön eller flingsalt...
  • 5 minuter ska du sänka den höga värmen till 200 grader och grädda klart. Det tar totalt ca 30 minuter Jag brukar dessutom göra som Leila, öppna luckan och spraya in lite vatten mitt i gräddningen. Då blir de extra knapriga på ytan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.