8,5 dl
vetemjöl special Blanda jäst och vatten. Sen har du i surdegen och övriga ingredienser.Kör den i assistenten på låg fart i ca 15 minuter - inte mindre.Jäs till dubbel storlek och det tar 1,5 - 2 tim.Ta upp degen och dela den i fyra delar, platta försiktigt ut varje del till en rektangel och rulla ihop som en rulltårta. Var försiktig och behandla degen väl! På med en bakhandduk och jäs i 1 timme till.Sätt ugnen på 240 grader.Pensla bröden med vatten och gör sen några vassa snitt med en vass kniv eller ännu hellre med ett rakblad.Strö på vad du vill, pumpafrön, vallmofrön eller flingsalt...
5 minuter
ska du sänka den höga värmen till 200 grader och grädda klart. Det tar totalt ca 30 minuter Jag brukar dessutom göra som Leila, öppna luckan och spraya in lite vatten mitt i gräddningen. Då blir de extra knapriga på ytan.
Hej hej. Denna veckan har M valt de flesta rätterna då jag jobbar fem kvällar. Mattias fyller år på torsdag och han har varit sugen på fisksoppan länge nu så det blev bra att skjuta på den förra veckan
Jag älskar fisk, men tyvärr är jag väldigt dålig på att laga mat med fisk "till vardags". Den här soppan är enkel nog för att vara vardagsmat, men samtidigt lyxig nog för att servera som lördagsmiddag - vilket den gjorde i går när min bror och hans goa flickvän var på besök, och även mina föräldrar
Efter vår "salladsvecka" förra veckan hade jag en massa överblivna ingredienser kvar i kylskåpet. Så därför tänkte jag göra pastasås på alla dessa kylskåpsrester som bl
Bara måste dela med mig av detta recept. Sökte lite efter nya efterrätter till i helgen som var då vi skulle ha över lite folk och hittade detta recept hos Jenny
supergoda sådana. Igår gjorde jag ju som sagt revbensspjäll till middag. Vill ni saftiga smakrika och goda revbensspjäll som gör succé på julbordet kan jag verkligen tipsa om detta recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.