Därför laddar jag upp med soffhäng och äppelchips ikväll. Spenderat tid med familjen, mina systerbarn var här fredag till lördag – så himla mysigt, ätit tacos, tränat men mest av allt slappat
Hyvla äpplen till chipstunna skivor med en mandolin eller osthyvel. Lägg äppelchipsen på en bakpapperskläddplåt och grädda i ugnen i cirka 20 min, vända sedan på chipsen och grädda i ytterligare ca 10 min tills de blivit spröda och krispiga utan att de bränner sig
Hyvla äpplena tunt med en osthyvel eller en mandolin och lägg dem på papprade plåtar. Blanda kanel och ingefära och pudra äppelskivorna med blandningen
Det är egentligen bara att kärna ut äpplen, skiva dom i tunna skivor och pudra över med kanel. Nu är det ju inte säsong för äpplen, men det här måste ju vara perfekt när äppleträden dignar av frukt och man inte riktigt hinner med att ta vara på allt
Dessa godingar gjorde jag för någon vecka sedan när jag precis hade fått plocka ett lass med äpplen hos paret som bor där vår timmervilla står(som jag berättat tidigare så ska vi flytta en gammal timmervilla, så det är den och dess gamla ägare som jag pratar om nu)
Lyft upp äppleskivorna med en hålslev och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Vill du vara med i Halloweenutmaningen så finns det fortfarande tid till det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.