Fyll intekorgen förrens det är dax att äta. Lägg varje skiva över ett upp och nervänt glas klätt med bakplåtspapper och forma det varma brödet efter glaset
De är också finfina att ta med ut imatsäckskorgen. Just nu är det härligtvinterväderi stora delar av landet, så varför inte packa en utflyktskorg och gå ut i skog och mark – eller bara på gården… Quesadillas är perfekt utflyktsmat sommar som vinter
Degen ska fylla korgen ungefär till hälften. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt salt, morötter, kryddor, solroskärnor, linfrö och rågmjöl
Skiva upp lite ost högar eller ha färdigaskivor de hade jag. Låt de stå och svalna och sen är det bara servera och kan fyllas med lite sallad och räkor eller ha som taco skal
Nu har det varitasieninspireradmatlagning här hemma igen. I förra veckan publicerade jag ett recept på en hemgjord gryta med biff med bambuskott (smakar precis som på kinarestaurang
Då fastnade bitarnaikorgen och jag fick skrapa loss dem. Igår gjorde jag den perfekta frityrsmeten, du vet sådär som det blir på dinasiatiska restaurang
Mjuka varma tunnbröd går lätt att forma till små skålar runt en mugg och om man kör dem i ugnen några minuter så har man när de svalnat en perfekt skål att fylla med gott
Kläm sedan dit det mjuka varma brödet över bakplåtspappret så det formar en korg. Fyll korgarna strax innanservering (annars står de och blir sega/mjuka)
Att kalljäsa bröd över natten är riktigtsmidigt om du vill ha nybakta frallor till morgonen. Just dessa gjorde jag till en buffé när vi hade en liten släktträff i mellandagarna
Färdiga frallor, bara att ställa fram korgen på frukostbordet. Blanda så att jästen löser sig. Detta är viktigt för bildandet av glutentrådar i brödet, som är viktigi jäsprocessen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.