När min man hörde att jag hade gjort pizza när han var borta på sin konferens blev han lite avundsjuk så jag passade på att göra ytterligare en långpannepizzaigårtillmiddag för att göra honom glad =) Den här gången blev det en pizza med pesto, rökt skinka, champinjoner, lök, tomatsås och ost och den blev hur god som helst
Hursomhelst hade döttrar och svärsöner önskat sig hemgjord pizza, så då fick det bli det. På nyårsdagen bjöds pizza här i huset, liksom på många andra håll
Ta ut pizzanoch fördela skinka, soltorkade tomater, pinjenötter, ruccola ochbasilika över pizzan. Sätt in de långpannor eller plåtar som du ska baka pizzan på så att de är varma när du lägger på pizzadegen
Nu är det bara att "dressa" pizzabottnarna med tomatsåsen och de övrigaingredienserna. När man har provat att baka sina egna pizzori vedeldad stenugn är det svårt att någonsinbliriktigt nöjd med att köpa en "vanlig" pizzaibutiken runt hörnet
IngredienserPortioner. 4 8 mellanstora tortillabröd 150 g färskost 125 g mozzarella 200 g grovrivenhalloumiost 1/2 skivadzucchinifinrivetcitronskal rostade mandelspån att toppa med Lägg tilliinköpslistan
Eftersom jag inte hade någon kavel eller lämplig flaska testade jag sånt där färdigtpizzakit där man bara rullar ut degen och smetar ut tomatsåsen som medföljer
PizzaMargheritaochPizza Napoletana är trend just nu och tro mig, trenden har enbart påbörjats. Om du ska få kalla den Pizza Napoletana så ska tomaterna vara San Marzano tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.