Hade egentligen tänkt att baka vanliga bullar i förmiddags men det blev inget med det. (Ja det där med muffins tror jag det var väldigt många år sedan jag åt det)
fördela krämen o rulla ihop o skär ut bullar. Pensla med ägg o toppa med pärsocker. 1 tsk vanilsocker med äkta vanilj. 1 tsk vanilsocker med äkta vanilj
Kan ätas som efterrätt, mellanmål eller till och med frukost. Servera med valfri topping. Jag hade “yoghurtglass” som jag gjorde genom att bara ställa in grekisk yoghurt i frysen blandat med vaniljpulver
Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk till. Bullar till fikat är en riktig klassiker. Senast jag bakade gjorde jag en ny variant av snurror, som jag fyllde med vaniljkräm, smör, socker och mald vaniljstång
Pensla med ägget. Forma degen till bullar och jäs i ytterligare 30 minuter. Lös upp jästen i vattnet. Blanda i övriga ingredienser och låt jäsa i 30 minuter
Härliga bullar att ta med på utflykt. Jag bakade Philadelphiabullar i långpanna. De himla goda och saftiga rutorna med philadelphiaostfyllning är en favorit här hemma och vi bakar ofta
Det här receptet fick jag av kollegan Irene som hade med en matlåda som doftade himmelskt. Pastasås med bacon och purjolök 2-3 pers (mig + Erik + min matlåda) 2 paket bacon (leta efter kotlettbacon för en fettsnålare variant) 1 liten purjolök 200 g champinjoner (helst färska, men det går bra med avrunna också) Crème bonjour crème fraiche vitlök & örter (den gröna) 1 förp Kelda laga mat 4% (eller annan lättgrädde) Dela purjolöken och skölj bladen noga Strimla purjolöken och baconet, skiva champinjonerna Stek alltihop var för sig tills löken är mjuk, champinjonerna har fått färg och baconet är knaprigt Blanda alltihop med crème fraichen och grädden i stekpannan, smaka av med salt och peppar Servera med nykokt pasta Foto
Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl ev blandat med hjorthornssalt. Dela degen i 30 bitar och rulla till runda bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 min. Pensla bullarnamed ägg och grädda i mitten av ugnen 8-10 min
Här är ett riktigt gott recept med en variant där jag har blandat kanel och kardemumma i bullarna. Min dotter älskar bullar, vanliga hederliga kanelbullar
Bullar är som godast varma särskilt ihop med kaffe. Bre på smör och ringla på rikligt med Kardemumma. Kardemumma bullar är minst sagt lika goda som vanliga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.