Surdegsstartare Dag 1-270 g vatten 70 g vetemjöl (ekologiskt stenmalet mjöl)
Dag 370 g vatten 70 g vetemjöl
Dag 4-5-6100 g vetemjöl 100 g vatten
Surdegsbröd200 g havregryn, mix av skållade flingor 220 g vatten, rumstempererat 200 g surdegsstart 520 g vetemjöl (ekologiskt alt. manitoba typ mycket gluten) 20 g salt
Just den här gången räddade jag en låda misshandlade ekologiska kvisttomater från att dö stora mögeldöden, men självklart funkar det att laga såsen på burkade, hela kvalitetstomater om man tycker att färska känns för lyxigt
Våga göra bearnaisesåsen frångrunden. Blir det för hett ta bort från plattan ett tag. Tag kastrullen från plattan och ställ på en fuktig disktrasa så står kastrullen stadigare
Degreceptet kommer ursprungligen från Reddit, och ser ut som följer. Pizzadegen är ju så klart grunden i det hela, är den kass kan man lika gärna ge upp
Receptet på bearnaisesås kommer från Olofs favoritkock Per Morberg. Smält smöret sakta i en kastrull, och ta det sedan från plattan, men försök ändå varmhålla det lite grann
Jag har aldrig testat att baka surdegsbröd, har aldrig orkat ge mig i kast med att starta upp en surdeg och vänta i flera dagar på att den ska bli redo att använda
Kliade förstås i fingrarna att testa så igår blev det nybakat surdegsbröd till frukost. Häromdagen fick jag hem ett bud från Kungsörnen med deras nya surdegsmix
Man kan fråga sig vad det egentligen innebär att laga mat frångrunden. Ska man verkligen laga mat frångrunden på riktigt så bör man rimligtvis mala sitt eget mjöl och bara använda färska råvaror
Det fick bli hemmagjorda hamburgare frångrunden och svaret på frågan om det är någon skillnad. Vi har en elektrisk från Philips och den fungerade riktigt bra men annars finns det ju klassiska vevmodeller och också som tillbehör till köksmaskiner osv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.