Surdegsbröd med fikon och solrosfrön
I mitt lilla kök
I mitt lilla kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g (1/2 dl) rågsurdegsgrund
  • 150 g (1 1/2 dl) ljummet vatten
  • 90 g (1 1/2 dl) rågmjöl
  • 100 g (1 1/4 dl) fyrkorns- eller rågkross
  • 150 g (1 1/2 dl) kokhett vatten
  • Surdegen från kvällen innan
  • Krosset från kvällen innan
  • 225 g (2 1/4 dl) vatten
  • 225 g (ca 3 3/4 dl) vetemjöl special
  • 175 g (3 dl) rågmjöl
  • 35 g (1/2 dl) hela eller krossade linfrön
  • 50 g (ca 3/4 dl) solrosfrön
  • 10 g (ca 1/2 msk) salt
  • 75 g (ca 1 dl) hackade torkade fikon eller russin

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.