2 stycken. Pizzadeg. 85 g aktiv Surdegsgrund 10 g Olivolja 120 g Vatten 150 g Vetemjöl 100 g Dinkelsikt 6 g SaltRör ihop ingredienserna till en smidig deg
Det är lite pyssel och kärlek omkring en surdegspizza, men värt att vänta på kan jag lova. Och att använda en baksten ger klart det bästa resultatet, har du ingen baksten så kan du värma upp bakplåtarna
Igår gjorde jag ju surdegspizza, jag brukar göra det när det är tomt i plånkan och på kortet, mjöl, jäst (eller surdeg), ingredienser till tomatsås, mozzarella och/eller fetaost har jag alltid hemma och igår kompletterade jag med chorizo och ruccola
Blanda alla ingredienser utom salt och kör med degkrokar i 8 minuter, tillsätt salt och kör ytterligare 3 minuter till en fin seg deg (degtemperaturen bör då vara 27-28°)
Surdegspizza - deg. Denna vecka välkomnar vi en gammal goding tillbaka till måndagsmiddagen. Den behöver ingen närmare presentation, utan talar för sig själv
Surdegspizza 4 mindre pizzor5 g jäst25 g vetesurdegsgrund25 g rågsurdegsgrund2,5 dl vatten1,5 tsk salt350 g vetemjöl specialTomatsåsSalami, tunt skivadChèvreMozzarellaRiven hårdostruccolaKall pizzasås
Surdegspizza. Surdegspizzan blev jäääättegod. Nästa vecka ska vi få nattgäster från torsdag till söndag, och för att inte avslöja hela den planerade menyn för gästerna (som läser bloggen) så kommer här en gammal veckoplanering
Egentligen hade jag ambitionen att göra en surdegspizza men inte tiden, så det fick bli min vanliga pizzadeg signerad Gennaro Contaldo (han som lärt Jamie Oliver allt om italiensk mat, ni vet)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.