Deg till baugette, bröd och pizza. Skriveti. Försöker skrivainläggsamtidigt som jag kollar på finalen av Hela Sverige Bakar och gräddar morotskaka, den andra i raden av tre
Nattjäst deg är så smidigt. Den långsamma jäsningeni kylskåp gör att brödet blir godare tycker jag. Det finns dock risk att brödet blir överjäst och då faller ihop
Du känner säkert till att det går att köpa probiotikaidiversepiller som sälj i hälsokostaffärer men eftersom vi här på Hälsa som livsstil föredrar riktig mat framför piller och pulver villvitipsa om en typ av mat som är mer effektiv och framförallt billigarei längden att använda nämligensurkål
Nu är äntligenminsurkålfärdig. Det tar sinlillatid men det är det ju värt. Jag berättade ju i ett tidigareinlägg om hur jag testat att göra min egna surkål
Pinnbröd är mycket roligare och godare att äta korven med istället för korvbröd (som innehåller socker och annan skit), så det rekommenderar jag er alla att prova
Hörrni, det här med surkål. JAG TRÖTTNAR ALDRIG. Jag drämde till med en rejäl skopa surkål som tillbehör, och dra på trisse, men blev inte korvplattan förvandlad till värsta smakresan
Surkål är fylld av probiotika, vitaminer, mineraler och. enzymer som hjälper matsmältningen. När man gör surkål är det viktigt att alla redskap och kärl är rena
På Facebook hittade jag en riktig bra idé för julpyssel med barnbarnen igår. En väldigtsmidig hobbydeg, som förstås inte går att smaka på pga av den stora mängden bikarbonat
Hon använde iställetsurkål, det finns hela vakuumförpackade vitkålshuvuden. Jag brukar alltid laga kåldolmar med färsk vitkål som jag först förväller i hett vatten och sen lossar jag alla blad
Vänd ned äpplen och surkål, låt det fräsa i några minuter. Om det kokar torrt så späd med lite vatten. Hetta upp en tjockbottnad kastrull och fräs fläsk och lök i 10 minuter. Häll i fond och vin, lägg i kryddor och koka sakta under lock i 1 timme. 200 g sidfläsk, rökt utan svål, tärnat. 1 dl lök, gul finhackad. 1 kvisttimjan. 1 burk (400 g) surkål. 2 tsk Bong Touch of Taste Kycklingfond. 4 dl vin, vitt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.