Tillsätt korngrynen och låt fräsa med ett par minuter. Hade korngryn i skåpet sen jag testade göra pölsa förut, så tyckte det passade perfekt att testa detta receptet
Här får vinbären ta lingonsyltens plats i en moderniserad ”korngrynmed fläsk”. På framsidan håller plommonträdet på att vika sig för alla växande plommon – ännu gröna – och på baksidan har vinbärsbusken växt upp till himlen fylld med de svarta söt-syrliga bären
Av den kokade hon surkålssoppamedkorngryn och kött i. Jag kokar min surkålssoppa utan kött och med tomat, vilket mormor aldrig hade kunnat föreställa sig ens
Hattarna hamnade i min “veckosoppa” tillsammans med pumpa, korngryn och lök. Tji fick vi som vanligt, det började lovande med en blöt stig uppför, men plötsligt tog skogen slut och ett kalhygge öppnade sig framför våra ögon
Serveras med rårörda lingon/lingonsylt och stekt fläsk eller skinka. Koka korngrynen mjuka i 2 dl vatten och 1 tsk salt, tills en tjock gröt erhållits. Grädda korngrynen i 175 grader varm ugn i cirka 1 timme och 45 minuter. 1½ dl korngryn
Det ska ju egentligen vara korngryn i pölsa. Sedan så har jag inte gjort pölsan på inälvor utan med. Smaka av med salt, vit-, svart- och kryddpeppar 2 dl risgryn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.