Jag brukar servera min med lite lättvispad gräddeoch ljumna hallon. Gjorde den för första gången förra året och tog bilder för att jag skulle lägga ut här men med allt med utbyggnad och renovering fanns nog inte orken till slut att genomföra det fullt ut
Redan i de äldsta skandinaviska bibelöversättningarna möter vi ordet semla, som i Gustav Vasas bibel från år 1541, där man kan läsa om tackoffer bestående av "bakade semlokakor blandade med olio"
Vi bakade rimbobullar och snurrbullar medmandelmassa så det stod härliga till, sen har vi faktiskt inte gjort nånting, bara slappat och tagit det lugnt
Börja med att hacka vita chokladen och tranbären. Med hjälp av en gaffel trycker du ner bollarna. Lägg mjöl, socker och margarin i en skål och tillsätt vitchokladen och tranbären
Ikväll blev det räkor med bland annat aioli och till efterrätt semlor med hemmagjord mandelmassa. Men hur skönt är det inte att komma hem och veta att allt det är klart inför helgen
Däremot är jag inte så himla förtjust i de torra "korvarna" i livsmedelshyllan. Det blir en len fin massa perfekt att fylla det stora hålet i semmelbullen och gömma under en sked grädde
Servera med en klick gräddeoch lite färska bär. Man kokar upp en rad med ingredinser och låter det småkoka någon minut, låter det stelna i kylen och sen är det klart
Bred på den smaskiga fyllningen och riv mandelmassa över och avsluta med att pudra kanel på. Möten med olika människor tycker dom fortfarande är lika roligt och dom reser runt med sin show
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.