Veckans så otroligt goda pirog med svamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Vi bestämde oss för att ta Karl-Johan svamp från skafferiet och la den i blöt
Det har blivit ärtsoppaoch pannkaka, blomkålssoppa, jordärtskockssoppa ochtomat-och-linssoppa. Då och då får jag i uppdrag att laga sopplunch på företaget Stratiteq och det är riktigt kul att skapa soppor med tillbehör
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprätt med krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Jag gillar verkligen Nigels enkla approach till mat och det faktum att han kan trolla fram en god måltid av nästan ingenting alls
Blanda smör och vetemjöl till en grynig massa. Tillsätt äggulan, grädden och vattnet. Kavla ut degen till en rund platta och lägg den i en smord pajform
Mät upp vatten i en kastrull och lägg i avrunna ärter, lök, fläsk, purjolök och färsk timjan. Vispa upp ärtsoppan med en ballongvisp för att få bort skalbitar
Så från och med nu får ni gärna följa mig på aveny. Och dygnet har ju tyvärr ett bestämt antal timmar. Och här fortsätter jag att skriva om bakning och pyssel
Det finns olika sätt att rensa svamp, en del sorter som vanliga kantareller går enklare, medan trattkantareller, trumpetsvamp och soppar kräver mer noggrann rensning
Slå upp ärtsoppanoch servera med det skivade fläsket och en god senap till. Ärtsoppa med fläsk ochpannkakorÄrtsoppa med fläsk har anor från medeltiden och sedan dess hänger den också ihop med torsdagar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.