Veckans så otroligt goda pirog med svamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Vi bestämde oss för att ta Karl-Johan svamp från skafferiet och la den i blöt
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprätt med krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Jag gillar verkligen Nigels enkla approach till mat och det faktum att han kan trolla fram en god måltid av nästan ingenting alls
Blanda smör och vetemjöl till en grynig massa. Tillsätt äggulan, grädden och vattnet. Kavla ut degen till en rund platta och lägg den i en smord pajform
Och då passar ju den här rätten väldigt fint. Jordärtskockschips var något nytt för mig men jag chansade lite och gjorde som jag gjort med andra hemmagjorda chips innan, och det blev bra
Det finns olika sätt att rensa svamp, en del sorter som vanliga kantareller går enklare, medan trattkantareller, trumpetsvamp och soppar kräver mer noggrann rensning
Skär jordärtskockorna i mindre bitar och blanda med rapsolja och salt i en ungsfast form. Skala och krossa vitlöksklyftorna innan du lägger dem också i formen
Skala och tärna 300 g jordärtskockor och 2-3 potatisar. Ansa, skölj och strimla 7-8 cm purjolök (den vita/ljusgröna delen). Häll sedan över 1 liter kokande vatten (använd gärna vattenkokaren, så sparar du både tid och miljö). Krydda med 1 grönsaksbuljongtärning, lite salt och nymalen svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.