Rensa och skär svampen i mindre bitar, stek den i stekpanna i oljan och smöret tills den börjar få färg, strimla löken och hacka vitlöken och tillsätt och fortsätt steka, tillsätt den torkade timjanen och salta och peppra
Att det visas repriser av Nigel Slaters serie Simple Suppers på BBC just nu passar mig utmärkt eftersom jag missade den serien när den sändes från början
Låt den därefter rinna av och blanda alla ingredienser till såsen och häll i svampen och blanda. Laka ur svampen i vatten ca 12h och skiva den därefter i tunna skivor
Grovrensa svampen i skogen Ha alltid med en svampkniv och grovrensa all svamp i skogen. Plockar du kantareller ska du ta bort den jordiga biten vid foten innan du lägger ner svampen i korgen
Blötlägg torkade svampen först. Stek svampen i smör. Använder man färsk svamp kan man låta svampen vätska av sig i torr panna först, och därefter tillsätta smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.