Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakade rotfrukter och lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
Vad jag älskar mest är alla de fina färgerna, vi äter ju med ögat också. Marineraderotfrukter i vitlök, salt, svartpeppar och olivolja som är gott att serveras till kött och kyckling
Det är bara att lägga upp lite fräscha grönsaker på tallriken (eller i matlådan), komplettera med de marinerade baljväxterna och vips så har man en god och nyttig måltid
Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Skär bort två tunna bitar citronskal med en potatisskalare, se till att få med så lite som möjligt av det vita
Servera kött, rotfrukterna och rödbetor, sås var för sig. Om ni vill skala även potatis, jag brukar bara tvätta dem och använda dem med skalet på nu när de fortfarande har så tunt skal
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Mmm, den här lördagen blev det riktigt gott, nämligen, marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris och till det en rotfruktsgratäng
Blanda potatisen med olja, salta och krydda med persillade. Till förrätt åt vi Insalata Caprese, alltså mozzarella, tomat, basilika och rapsolja smaksatt med basilika
Koka riset med lök och buljongtärning. Servera med en blandad sallad. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.