Nu har Persilja inte bara livrem utan även hängslen och erbjuder en sallads- och pizzabuffé för de som inte gillar deras husman eller som vill komplettera med lite mer mat
Jag gjorde järparna på älgfärs, men det borde passa lika bra med vilken god färs som helst du har i frysen vildsvinsfärs, rådjursfärs, lammfärs eller blandfärs
1 st liten gul lök eller 3 st schalottenlökar ca 25 g smör att steka i 200 g kantareller eller annan svamp 200 g färska champinjoner 1 msk kalvfond 3 dl vispgrädde ev
Smaka av med salt och peppar. 1 schalottenlök100 g champinjoner1 dl vitt vin4 dl grädde1 msk kalvfondknappt 1 tsk kinesisk sojasalt, pepparFinhacka löken och fräs mjuk i lite smör
Precis innan såsen är klar, strö över lite finhackad persilja. Väl hemma kan man tillreda denna grymma svampsås som passar till såväl kött som kyckling
MED TORR- ELLER BOTTENREDNING. 100-200 gram färsk svamp som kantareller, champinjoner, skogschampinjoner, ostronskivling, trattkantareller, Karjohanssvamp - rensad och grovhackad (eller ca 2 dl burksvamp eller förvälld svamp)
Det roliga med dagens mat var svampsåsen - en sås min far hade älskat. Alldeles för ofta - tycker jag idag, inte då - blev det slantad prinskorv och lite lök som frästes i en panna, i med två dl vispgrädde, salt och peppar, ät med pulvermos med ett rått ägg i till
Ljus svampsåsmed smak av sherry. ) Strö över mjöl och späd med svampspad och grädde lite i sänder. Var noga med att häll inte på för mycket sherry eller ta för mycket kantarellsvamp om du väljer den svampsorten då det kan bli för kraftig smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.