200 g trattkantareller. 2 st palsternackor. 2 msk tomatpuré. 2 dl grädde. Fräs trattkantareller (använder du champinjoner, skiva dem), tärnad palsternacka och morot, hackad lök och vitlök i en gryta med smör
Krämig svampsoppa med tryffelolja, är en värmande soppa för höstens kalla dagar. Resultatet blev en otroligt krämig och smakrik svampsoppa som jag garanterat lär koka ihop fler gånger under hösten
2 dl crème fraiche. 2 klyftor vitlök. 2 msk blåmögelost av komjölk. 2 msk sherry (kan uteslutas). Ansa svampen efter behov och skär stora svampar i mindre bitar
7-12 vitlöksklyftor. 1-2 msk mjöl. Koka de oskalade vitlöksklyftorna i 2 minuter. 2. Smält smöret i en liten såspanna och koka vitlöksklyftorna på svag värme i smöret i 20 minuter. Pudra över mjölet över smör-vitlöken och fräs 1-2 minuter. 7-12 vitlöksklyftor. 1-2 msk mjöl
Jag startar årets första recept med en krämig svampsoppa. Hemligheten i min svampsoppa är att jag blandar champinjoner och kastanjechampinjoner och kryddar rikligt med färsk timjan och parmesan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.