Snittade dom på mitten och sen ytterligare en gång och lägg dom på en bakplåtspappers beklädd plåt (det går säkert utmärkt att bara dela dom en gång också) sprinkla över lite olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar
Jag gjorde inte bara svartvinbärssaft av vinbären jag plockade häromdagen utan även gelé. Gelé använder jag mycket i såser och grytor på hösten och vintern, ger otroligt god smak även om man bara tar en liten klick
Den här tårtan är en vidareutveckling av den hjortronpannacotta jag bjöd på häromsistens. Den blev så uppskattad, att när jag sedan skulle ordna en liten fest för makens arbetskamrater i samband med att hans skulle sluta sitt jobb bestämde jag mig för att göra en pannacottatårta på liknande sätt
Toast påsvart trumpetsvamp i två lager. Svart trumpetsvamp med krutonger låter inte lika ballt. Förrättsmiddag innebär att man skippar huvudrätten och går på med flera förrätter istället
Denna kladdis är gjord med bas påsvartbönor, den blir absolut bäst att göra på stor sats. Sätt ugnen på 225 grader. 4 st tetrapak svarta bönor. Tryck ut i form och baka på 8-10 min i mitten av ugnen. Sätt ugnen på 225 grader. 4 st tetrapak svarta bönor
Svartpeppar. Sparrissoppa på vit sparris när den är som bäst. Svartpeppar. Tillsätt den pressade vitlöken och stek i smör på låg värme tillsammans med lite socker
Och så hämtade jag Ann-Louise på Sturups flygplats och vi har haft en fin (men regnig) eftermiddag och kväll med besök på Lomma glassfabrik och sedemera mat och dryck vid köksbordet hemma hos mig
Från första början var min tanke att jag skulle göra en vit glögg på en bas av flädersaft. Men när den helt mirakulöst var spårlöst försvunnen från hyllan i det stora skafferiet, var det enda rätta att ta försommarens syrensaft i hampan, och tillreda den med kryddorna
Receptet fungerar även för dig som går på LCHF. Anti candida recept för dig som vill ge kroppen en chans att återställa sig själv genom att äta hälsosammare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.