Rör ihop svarta bönor, de mixade solroskärnorna, ströbröd, riven ost och de stekta champinjonerna. 3 dl svarta bönor, kokta. 2 dl torkade svarta bönor som du blötlägger och kokar själv i förväg
Jag lade för länge sedan ut ett recept på potatisplättar fyllda med fetaost och rödlök, ett supergott tillbehör till ex kyckling, fisk eller en köttbit och smakkombinationen i dessa potatisplättar tänkte jag skulle passa även i mina bönbiffar
Skölj de svarta bönorna och mosa dom försiktigt med en sked. Bönbiffar. Bönbiffar. Bönbiffar med linssallad (ca 5 portioner). 115 g svarta bönor. 3 dl svarta linser. 115 g svarta bönor
Skölj bönorna och mixa dem grovt. Riv potatisen. Hacka jalapeñon. Blanda bönor, potatis, jalapeño, timjan, spiskummin, potatismjöl, ägg, salt och peppar och forma till 4–6 biffar
2 l svarta vinbär. Rensa bären, men låt stjälkar och skaft sitta kvar. Koka upp vatten i en gryta. Tillsätt bären och låt koka under lock tills de saftar sig, ca 15 minuter
Bönbiffar la Lindström. Ibland kan det vara trevligt med lite vegetarisk husmanskost som omväxling till alla spännande och kryddiga maträtter som vi käkar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.