Nu kommer det sista marmeladinlägget på ett tag. Och det sista med vanilj i på ett bra tag. En marmelad du gör snabbt med syltsocker, men det går ju naturligtvis utmärkt även med vanligt strösocker
Snabbt och enkelt. Dags att göra egen marmelad. Receptet kommer från en arbetskamrat. Om du vill sätta lite piff på marmeladen så kan du låta en vaniljstång koka med i kastrullen eller tillsätta punsch eller konjak
Häromkvällen, när jag var ensam hemma, fick jag lust att koka lite marmelad och gelé. Vi har mycket vinbär hemma och eftersom det var länge sen jag kokade sylt och marmelad så var det dags
Små, läckra och piffiga grönkålschips med snabbt hopkokad svartvinbärsmarmelad. 1. Låt glöggen sjuda tillsammans med svartvinbären och reducera ner till en tjock marmelad
Idag var det en sån dag när jag behövde bröd, ost och kaffe. Mycket kaffe. Och jag vill helt enkelt bara påminna er om att inte glömma bort de “enkla” små njutningarna i livet
Inget regn, gick bra att springa. Bilderna visar mellanmålet jag åt direkt efteråt. En "Picknickbulle" (bilden längst ned till vänster, delad i 2 halvor, se tidigare inlägg för receptkälla) och en "Rågbit" (högst upp till höger, delad i 2 halvor)
Hiram kallade sig matskribenten Märit Huldt, som också var utbildad konstnär. Hennes recept var enkla och utmanande utan noggranna mått eller redogörelser
Skölj och rensa bären. Lägg vattnet, bären och nejlikorna i en rostfrigryta och koka i 5 minuter. Rör i sockret och sjud tills bärmassanblir tjockflytande (ca 25 minuter)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.