Matvett granskar God morgon + Iron & Folacin Orange Passion Fruit Prickly Pear. Vid svårigheter att tillgodose vitamin- och mineralbehov genom ”vanlig” mat kan man ta till berikade produkter som hjälp
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Skolmaten som jag fick i skolan var allt annat än en höjdare. Minns att jagvar uppe hos rektorn och klagade vid flera tillfällen ( yes jag var den där gnälliga eleven som klagade högt när jag var missnöjd med något)
Min yngsta son är som många andra ungdomar inte speciellt förtjust i skolmaten. För att han inte ska gå en hel dag utan att äta något alls eller äta godis har jag gjort den här varianten av en "nyttig" och energirik kaka så han i alla fall får i sig någonting
Men annars så uppskattade jag skolmaten och nu i efterhand saknar jag den otroligt mycket. Något som är helt fantastiskt med mat är minnena som skapas kring den
De granskar kritiskt vad det är vi stoppar i oss och hur vi mår av det. Hej. Jag fick ett mejl från Johanna som vill ha tips på ett bakverk som hon kunde impa på sina Raw food kompisar
Såg receptet i SvD för någon vecka sedan. Väldigt frächt och nästan ingen tillagning alls, som vanligt så följde jag inte receptet slaviskt utan gjorde som jag tyckte
Receptet kommer i stora delar från SvD. En kall sallad med många asiatiska smaker. Funkar för sig själv som en vegetarisk rätt eller som ett tillbehör till biff, fläsk eller skaldjur
Nu när jag börjat matblogga fick jag för mig att jag skulle leta fram mina gamla pärmar med veckomatsedlar - det gällde ju att planera för att inte krocka med skolmaten - och gamla recept
Torsdag betyder soppa i många hem. Det råkade falla sig så även här idag, eftersom en ledsen, ensam kycklingfilé kollade på mig när jag öppnade frysen och en hel massa stjälkselleri inhandlats till en annan rätt men inte kommer gå åt på långa vägar
Receptet kommer i stora del från SvD. Ett fantastiska sätt att laga kött på är att utgå från den innertemperatur som köttet ska ha när det är färdigt och tillaga köttet på den temperaturen i ugnen
Vi drack en suverän Riesling från Alsace (ingick i Svd’s vitvinslåda för en månad sedan). Räkor, dill och rom i en krämig blandning till en het bakad potatis
Receptet till det här brödet kommer från en matbilaga i Svd 22 april 2006. Det är väldigt inne att baka med surdeg just nu fast ibland kan man ju variera sig för man kan baka väldigt goda bröd på vanlig jäst också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.