Idag blev det plock till middag och jag har äntligen funnit på det bästa, godaste och enklaste receptet på aioli och självklart ska ni få ta del av det
Aioli är egentligen bara majonnäs blandat med vitlök. Dock har jag misslyckats med majonnäsen två gånger tidigare men nu efter jag köpt Tommy Myllymäki´s bok om sås, så gick det tydligen alldeles utmärkt att få till en fin majonnäs
Mixa med stavmixer, börja nerifrån och för den uppåt ett par gånger. TipsVitlök sägs vara ett afrodisiakum, men om du vill kan du istället smaksätta med riven pepparrot, som sägs ha samma verkan
Vill du köra på det hackar du upp två skalade vitlöksklyftor fint och bryner i rapsolja i stekpannan på medelvärme tills de får fin ljusbrun yta utan att brännas det minsta
Lägg i räkorna och smaksätt med apelsinskal, vitlök och timjan. Servera grytan med potatis och bröd. 400 g räkor med skal. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g räkor med skal 400 g sejfilé 1 purjolök 1 stor fänkål Arla® Svenskt Smör 2½ dl hönsbuljong 2 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet saffran & tomat rivet skal av ½ apelsin 1 pressad vitlöksklyfta 2 msk hackad färsk timjan 1 kg potatis 1 baguette, gärna vitlöksbaguette
Gjorde en aioli till vår grillade middag idag (som var sojabitar på spett för mig och en köttbit till Peter, och sötpotatis bakad i folie på grillen till oss båda)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.