Här kommer en chockerande nyttig chokladmousse, i alla fall för att komma från mig. Det är avokadon och kokosmjölken som står för krämigheten, men moussen smakar verkligen inte avokado, om man nu som jag ännu inte har hoppat på avokadotåget till 100%, utan bara lite grann. Raw chokladmousse, 2 små portioner
I fredags testade vi att göra chokladmoussepå avokado från boken Mera Vego. Han var också den enda som på förhand visste ingrediensinnehållet vilket kan ha påverkat
Att göra efterrätter på avokado kan kanske tyckas lite underligt, men tack vare avokadons höga fettinnehåll ger den chokladmoussen en perfekt krämig konsistens
Detta är min variant påchokladmousse som jag tycker är enkel och blir så krämig så den kanske skall kallas kräm istället för mousse ,gott blir det i alla fall
Jag gjorde chokladmoussepå kokosmjölk och det blev riktigt bra. 4 portioner fast jag gjorde 8 små. 4 dl krämig kokosmjöklk (Som Santa maria extra creamy eller garants) 2 äggulor 100 gram mörk choklad (minst 75%) 1 urgröpt vaniljstång
Fick en idé om att kombinera mina två recept påchokladmousse med avokado. Den ena innehåller (förutom avokado) dadlar och kakao, den andra 100gr choklad och kokosmjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.