Syltkaka deluxe med hallonsylt och glasyr
Bagerskan
Bagerskan
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 17 delmoment? Nej när sötsuget slår till gäller det att stilla behovet snabbt men ändå samtidigt kunna njuta. Det finns inget värre är obehaget där man ätit en kaka som inte var god, snacka om onödiga kalorier. Nej ska man unna sig så ska det vara värt varenda liten onyttig kalori!Just syltkakor går att variera i oändlighet, (nästan i alla fall) i både smak och utseende. Detta är en klassisk syltkaka med mördeg och hallonsylt men i lite annorlunda utseende. Jag gjorde botten som en pizzabotten som fick bakas av naken (eller ja utan sylt) en stund för att få sin härliga knaprighet. Sen bekläddes den i sylt och bakades av en stund till. Precis ute ur ugnen så ska jag den som en pizza och lät den svalna. Ett mysigare sätt att dela en härlig syltkaka med vänner och bekanta! Varför inte bjuda på en syltkaka deluxe nästa gång du får besök?
  • 100 g kallt smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 dl sylt
  • 1 dl valfri sylt
  • 6 minuter till
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vatten

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.