Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform och grädda i ugnen i ca 12 minuter. Tillsätt 0,5 dl florsocker, lite åt gången och vispa tills att du får små toppar på grädden
Tryffelkaka påmandelbotten serverad med grädde. Choklad kan man ju aldrig få för mycket av och om det är lite sämre väder någon sommardag kan det vara trevligt att baka en kaka att bjuda på
Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
Häll moussen i formen på den kalla mandelbotten och låt den stå kallt i två timmar. Sista dagen vågade jag släppa lite på spärrarna och då var det till och med kul
Ceviche är ursprungligen en fiskrätt från Peru som görs på färsk fisk som kan varieras (efter utbud eller tycke och smak) och som marineras i en citrussyrlig lag och kryddas med koriander
Maken har haft sin årliga lunchen för kollegorna och den här gången så bjöd vi på en väldans god kaka, en riktigt god midsommar-jordgubbskaka, lite mäktig i och med mandelbotten men den var jättegod och flera av kollegorna tog om
Det är inte direkt så att inspirationen flödar när jag tänker på laxfilé. Nu var det inte så att jag tvivlade på att maten skulle smaka bra, men dagens middag faktiskt bättre än jag hoppats
Lika krispigt som vädret varit är denna färggranna tallrik med ugnsbakad torskrygg, toppad med räkor och en syrlig myntamajonnäs som går så bra ihop med mango och granatäpplekärnor
Lägg potatisen på en plåt med blomkål, lök och paprikan, vänd allt med lite rapsolja. Grilla sedan kotletterna på glöden så de får fin färg runt om, stäng gärna locket under tiden som du grillar
grädden är trots allt söt i sig, och flädersaften är inte direkt syrlig. Det är en ren nödvändighet, även fast jag gärna vill komma tillbaka till gamla klassiker på ett nästintill tvångsmässigt vis
Tejpa sedan ihop de så att de blir som en cylinder (kolla andra bilden) och ställ de på en bricka. Om du inte har små cheesecakeformar eller andra cylinderformar, ta då en plastficka och klipp isär den på längden gör fyra remsor som är ca 7 cm höga. Här är de improviserade formarna, på bilden har jag satt i lager 1 och 2
Förrätts tallrik med enbärsgravad röding med hovmästarsås smaksatt med timjan samt syrliga lingon, mini toast skagen och toast med rensteksröra med sikrom på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.