12 st
Mät upp 6½ dl växtmjölk i en stor bunke. Blanda i 20 g färsk jäst. Tillsätt 1 dl boveteflingor, ½ dl solrosfrön, ½ dl pumpafrön, 1 msk hela linfrön, 3 dl bovetemjöl, 3 dl quinoamjöl och 1 tsk salt och vispa till en jämn smet med hjälp av elvisp med degkrokar. Vispa ner 1 dl (gula) russin i smeten. Vispa därefter snabbt in 3 msk fiberhusk i smeten så inga klumpar bildas. Låt degen vila i en bunke övertäckt med plast/bakduk i
I denna djungel av olika Dumplings så har vi nu kommit till den öppna kinesiska varianten som kallas Shu mai (siumai) Det finns en lång historia om denna lilla munsbit och den finns i alla asiatiska länder under liknande namn med liknande fyllningar
Jag har sökt, provat, och slutligen kommit fram till att det här är Mai Tai för mig. Mai Tai påminner alltid om Hawaii och om hur min son räknade förbiåkande vita limousiner under de två veckorna
Fejkon – vegetariskt bacon med Koralltikka / Mai taka / Hen of the woods. En stor (odlad) Korallticka / Mai taka / Hen of the woods (samma svamp, olika namn)
Till denna rätt ska det vara den sorten som heter ”Nam dok mai” eller Guldmango/Golden mango. Den här sorten doftar ljuvlig, som blommor… alltså ”dok mai”
mai. mai. I morgen er det 17. Da liker vi litt ekstra godt til frokost. Denne paien er kjempegod. Med Cottage Cheese og Fibra i bunnen blir den litt sunnere enn «vanlige» paier
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.