Fast, gott om goa grejjor lär det finnas och ska jag vara hjärtärlig så har några av de enkla saker jag provat bjudit upp till en komplex, len och mersmakande dans
1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar
Kryddig kyckling med ingefära och päron 1. Marinad. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda chili, ingefära, citronsaft, sherry, honung och olivolja i en ugnssäker form
Men, här är får du i dig bara hälften av kolhydraterna (varav dessa är långsammare tack vare fiberinnehåll), dubbelt så mycket protein och något mera fett, men detta är nyttigt fett
Jag fick Roy Fares bakbok Sweet i julklapp av Jimmys lillasyster och sen dess har jag väl bläddrat fram och tillbaka i den ungefär 100 gånger men inte tagit mig för att göra någonting ur den, men på
Tänker vi då på så mycket smak det finns i benen, som man gjorde förr då allt togs tillvara. mycket enkelt, man kan göra mycket gott därav och snabbt är det, precis så som nutidsmänniskan vill att det skall vara
Att raggmunk dessutom är så himla gott med en bit fint fläsk till gör ju inte det hela sämre. Man har ont om tid i bland och då finns det rätter som är riktigt bra att ta till för att få lite omväxling
Mixa nötterna en stund, men inte så det blir mjöl utan det ska vara lite bitar att tugga på. Blanda ner lakrits, kakao och vanilj och mjölet så konsistensen blir bättre så det går att rulla bollar
Observera att beroende på ugn och storlek på tomatbitarna kan tiden variera – har de inte torkat tillräckligt är det bara att köra dem längre, ser ut attvara klara innan avbryter man bara tidigare
-) Ha en riktigt bra dag - det tänker jag ha. Men det kanske är dags att börja. Förra veckan hann jag inte med, så jag har faktiskt inte någon aning om hur min mugg blev än
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.