2,4 liter
Innan varje användning, pensla insidan med smör och strö lite mjöl över.Tillverkaren rekommenderar att man inte fyller kakformen mer än till 3/4 för att undvika att det rinner över. Diskas för hand med diskmedel och vatten. Formen säljs hos Bagaren och Kocken men är tillfälligt slut.http://bagarenochkocken.se/baktillbehor/nordic-ware-bakformar/nordic-ware-bundt-squared-pan/ TÄVLING
2,6 dl socker2,4 dl vetemjöl200 g mörk choklad2,5 tsk bakpulverNypa salt1ägg1 tsk vaniljsocker1,25 dl mjölk0,6 dl naturell oljaFyllning & garnityr. jag använde sådana som var inlagda i en något geléliknande blandning500 g grädde0,5 tsk vaniljsocker2 tsk socker100 g mörk chokladAtt göra. gärna en liten, cirka 15 cm i diameter (jag var tyvärr tvungen att ta en något större form). Fördela smeten i formen, skruva ned ugnen till 175 grader, och grädda kakan i nedersta delen av ugnen i 30-45 minuter, tills kakan är fast. 9/10 - men receptet på själva kakan var inte det bästa. 1 ägg. 1 tsk vaniljsocker
Kör degen med degkrokar i minst 6 minuter (gärna 10) utan salt och sen 3 minuter med salt. Låt degen vila 1,5-2 timmar. Slå upp på lätt mjölat bakbord och vik in kanterna till ett runt eller avlångt bröd som får jäsa i jäskorg eller brödkorg klädd med mjölad kökshandduk i 6-7 timmar i rumstemperatur, alternativt i kylskåpet över natten, ca 11 timmar. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i 30-40 minuter (varmluft 175°). Gör en fördeg av 1 msk surdegsstart, 100 g vetemjöl, och knappt 100 g vatten 30-35°, som får stå i 12 h, alternativt använd surdegsstart direkt (se sep. 15 g (2 tsk) mörk brödsirap (jäser bort). 7 g (drygt 1 tsk) rapsolja (eller annat matfett). 15 g salt
1,5 dl strösocker. 1 dl kokosflingor. 1,5 dl strösocker. 3 äggvitor 1 dl kokosflingor. Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor
10. Så här blev nummer 1. 20 Jun. 20. Smörgåstårta nr1. 0kommentarer. Så var det smörgåstårtedags igen. Den har en fyllning på coleslaw och en leverpastejsfyllning och sen dekorerad med rostbiff, skinka, fetaost och grönsaker
Varmt välkommen till del 1, av min alldeles egna lilla reseserie. Ingredienser, 16 kakorPajskal. 125 g margarin3 dl vetemjöl3 msk socker1 msk vaniljsockerLite kallt vatten vid behovFyllning. 1 dl grädde 200g mörk choklad av god kvalitetGarnering/topping. Klä formarna med degen, och ställ kallt cirka 15 minuter. Stick med en gaffel hål på degen, och grädda därefter skalen i cirka 10 minuter tills de fått en gyllene färg. 4/10 Jag är inte överförtjust i klassisk pajdeg, vilken ju denna kaka vilar på en grund av. 1, av min alldeles egna lilla reseserie. 16 kakor. 125 g margarin. 1 msk vaniljsocker. 1 dl grädde. 4/10 J
Ingredienser, 1 st paj á 23 cm. 90 g smör1 tsk rapsolja3 msk vatten1 msk socker1/8 tsk salt150 g vetemjölFyllning. 3 hela ägg 2 äggvitor140 g florsocker 2 msk citronzest (från cirka 4 stora citroner)125 ml citronsaft, från 4-5 citroner ungefär200 ml creme fraicheTopping. Värm ugnen till 210 grader. Ställ detta i ugnen under 15 minuter, tills blandningen bubblar och en gyllenbrun kant kan ses längsmed skålens kant. Förgrädda därefter pajskalet i cirka 15 minuter, tills skalet blivit gyllene men abslout inte för mörkt då det skall gräddas igen med fyllningen. Ställ pajen att gräddas nederst i ugnen på 150 grader, i 20-30 minuter. 9/10 - Ett riktigt topprecept. 1 st pa. 1 tsk rapsolja. 1 msk socker. 1/8 tsk salt. 150 g vetemjöl. 140 g florsocker. 125 ml citronsaft
1 msk kycklingfond. 1. 1 msk kycklingfond. Tillbaka till vardagen igen (i alla fall för min del) och då vill jag bara dela med mig av min vardagsräddare
instagram 100kitchenstories. en hel del frysta bananer (3-4 st brukar räcka för 2 portioner), ½ skopa Double Rich Chocolate One Casein från Fitnessguru (eller annat chokladprotein), 1 msk rå kakao och möjligtvis en liiiten skvätt vätska. en hel del frysta bananer (3-4 st brukar räcka för 2 portioner), 2 msk eko växtbaserat protein med raw kakaosmak, 1 msk raw kakao, möjligtvis någon extra sötning (steviaströ, steviadroppar, agave sirap eller annan valfri sötning) och möjligtvis en liiiten skvätt vätska. Gör en sats chokladsås genom att värma upp ca 10 gr kokosolja i en liten kastrull och sedan blanda ner ca 1 msk rå kakao och 2 msk casein-proteinpulvret (eller växtbaserat + sötning). Tillsätt en liten skvätt vatten (ca 1 tsk) till chokladsåsen, och blanda om. Detta proteinpulver som jag använder i detta recept är casein, med låg laktos (vilket proteinpulver allra oftast INTE är, men som då är super för mig och er som är laktosintoleranta) och innehåller också så mycket som 65 gr protein per 100 gr. För att fira att ja nått över 6000 följare på instagram och för att jag faktiskt uppskattar varenda en av er som läser min blogg, så vill jag idag bjuda på en tävling. Jag kommer tävla ut ett stort paket (1 kg) med Fitnessgurus One Casein-protein "Double Rich Chocolate" som är värt 249 kronor. Jag kommer välja ut en vinnare från både bloggen och min instagram, så för att ha två chanser att vinna så rekommenderar jag dig även till att tävla på min instagram @100kitchenstories. Follow 100kitchenstories. 1 msk rå kakao. 1 msk raw kakao. ca 10 gr kokosolja. ca 1 msk rå kakao. 100 gr. 1 kg
Falafel nr1 heter ett falafelställe i Malmö som enligt utsago serverar de godaste falafelbollarna i stan. I Göteborg blir man tyvärr inte bortskämd med überbra falafel, tur för mig då att man kan göra falafel-nr-1-falafelbollarna hemma. 1 dl bladpersilja. (1 dl mynta). 1 msk salt. 10 cl kolsyrat vatten. 1 dl tahini. 0,5-1 msk citronsaft. 1 dl bladpersilja. 1 dl mynta. 1 msk salt
Dags för veckomeny nr 5 och den sista för den här gången. Veckomeny nr1 – tema middagar. Veckomeny nr 2 – tema frukost. Veckomeny nr 3 – tema middag. Veckomeny nr 4 – tema middag. Veckomeny nr 5 – middagar från mina favoriter bland Sveriges matbloggare. Dag 1. Inlägget Veckomeny nr 5 – tema middag dök först upp på
Den har ett lager med skagenröra och ett lager med coleslaw. 10. 22 Jun. 25. Smörgåstårta nr 3. 0kommentarer. Och här kommer den sista smörgåstårtan för denna gång
21 Jun. 10. Och så till smörgåstårta nr 2. Kommentar 21 J. 23. Smörgåstårta nr 2. 0kommentarer. Det är en fyllning med ost och skinka samt en grönskasfyllning gjord på gurka, vitkål, färskost, creme fraiche och örter
Tävlingen får pågå till 2/7 kl 24. 11 kommentarer. 2015-07-02 @ 08. Pasta Tävling LCHF. Till vardags vill man kunna laga mat som går fort och är enkelt att göra, för det är inte alltid tiden finns till hands
Vårt första gurkpris, våren 2013 delas ut till Länsmuseichefen Carl-Magnus Gagge för arbetet med boken "Berättelser från Västmanländska trädgårdar" där han är en av redaktörerna. Jag blev berörd av kapitlet min barndoms trädgård, hur trädgårdarna såg ut och hade för funktion på 1930-talet
Dela gärna tävlingen på Facebook eller Instagram. ***Tävling i samarbete med Acrecto***. En (1) personer vinner detta fantastiska pris. Tävlingen avslutas fredag 30 mars 2018 kl 20. 125 g smör. 1 pkt färskjäst (12 g). 2 ägg 125 g smör. 1 pkt färskjäst (12 g)
11 år sedan åkte vi och hämtade våra lilla hund Jack, som då var en liten valp, precis innan jul. SENAPSGRILJERING1 äggula3 msk grovkornig senap2-3 msk ströbrödhela kryddnejlikor1. Sätt in skinkan i ugnen och griljera tills den fått fin färg, 10- 15 minuter. GLASERAD SKINKA½ farin- eller muscavadosocker1 dl pressad apelsinhela krydddnejlikor1. NYPON- & CHIPOTLEGRILJERING2 vitlöksklyftor2 msk finhackad schalottenlök1 dl torkade nypon125 g honung1. 25 dl vatten½ torkade chipotle½ dl ströbrödrapsolja1. 11 år se. 1 äggula
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.