Blanda mosad chrevre med créme fraiche och basilikablad och bred över laxfileerna. Lägg upprop den färdiga laxen och servera med potatis och en grönsallad
Serveras genast med ångkokt ris och den karamelliserade såsen drisslad över. Jag sitter ofta och letar mig fram bland massor av läckra recept, oftast online men även händer det att jag kommer över någon tidning eller bok med recept
Ugnsbakad teriyakilaxmed något slags vietnamesisk sallad. Kajsa är överlag väldigt trevlig att bjuda på middag eftersom hon själv inte spenderar jättemycket tid vid spisen (hennes paradrätter är Keldas thaisoppa piffad medlaxbitar och fryst broccoli samt en bantarsoppa med kikärtor och spiskummin) och hon blir glad för i stort sett vad som helst
Ja just det – öl, wienerbød med sjokoläääääde i mitten, små soldater med hög svart pälsmössa, “hygge”, røde pølser, Tivoli, cyklar (=massor av cyklar) men självklart också smørrebrød väl
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Laxen tillagas enkelt i ugnen med ett täcke av västerbottensost, hur gott som helst. Servera med kokt potatis, pressad, mos eller pommes duchesse och grönsaker
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.