Ofta tröttnar man dessutom på julmat efter helgen och vill ha något annat, nytt och fräscht. Dagens middag bestod av denna restpytt med rester av prinskorv, revbensspjäll och brysselkål tillsammans med potatis, morötter och rödlök
Kycklinggryta gjort på resterna av gårdagen helstekta kyckling. Tacosås eller alvar. Här är ett förslag på vad du kan göra med resterna på din överblivna fågel sedan du till och med tröttnat på att fylla matlådan med rester
En härligt grön sallad som verkligen är grön, på alla sätt Rätten är lite halvt Raw men i alla fall Vegan och man kan bara byta ut bönorna och ärtorna mot råa varianter om man vill
smält sedan smöret till ostsåsen i en gryta. Lägg ett lager av ostsås varvat med pastasås. täck plattorna med hälften av köttfärsröran och fördela sedan bönorna över detta lager
Salta efter smak. Blanda med kall pasta och strö över de hackade pistaschnötterna. 2 msk pistagenötter. Kör örter, buljong, avocado och yoghurt till en slät röra i matberedare
Men ta vara på skalet vad du än gör. Skala det yttersta gula skalet med en kniv, det gör inget om lite av det vita innerskalet kommer med men så lite som möjligt är bra
Om en vecka är det ju påskafton, och sedan kommer Valborg, Första maj, konfirmation, bröllop, barndop, student och alldeles "vanliga" födelsedagsbjudningar och vårliga träffar i en strid ström
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.