2 ½ dl
kokt och avsvalnad quinoa av valfri sort, vi använde vit quinoa
2 - 3 tomater,
grovt hackade
1 näve
alfagroddar
1 stjälk
blekselleri, slantad
½ röd
paprika, tärnad
300 g
storbladig persilja
saften från 1 citron 2 - 3 msk god oliv- eller rapsolja
Skölj groddarna noga och låt dom rinna av så att det mesta av vattnet försvinner, kör dom gärna i en salladsslunga om du har en sådan. Det funkar också att lägga dom i en torr kökshandduk, sno ihop den och svinga den några varv i luften.
Skölj persiljan och hacka ungefär hälften grovt.
Blanda samman quiona, tomater, groddar, selleri, paprika, hackad och hela persiljeblad i en skål.
Häll över oljan och pressa över citronsaften efter tycke och smak, det får gärna dra ordentligt i kinderna av syran.
En lite festligare variant medkycklingfilé är detta, den är både lättlagad och god. Låt gärna lite färsk lök, vitlök och bitar med squash steka medpotatisen i ugnen
The post Grillad kycklingfilémed grönsaker ochen yoghurt med lime och fetaost appeared first on. Enenkel vardags grillning med kyckling som grillas samtidigt med lite goda grönsaker, i köket rostar man lite potatis och gör en läcker kall yoghurtsås
Mat i ugn blev ledordenoch jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Tina och skiva/strimla kycklingfilénoch lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Pajskal medquinoaoch rismjöl. Pajskal medquinoa (originalrecept). Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.