Tabbouleh med quinoa och en fetaostfylld kycklingfilé
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tabbouleh med quinoa 2 port + matlåda
  • 2 ½ dl kokt och avsvalnad quinoa av valfri sort, vi använde vit quinoa
  • 2 - 3 tomater, grovt hackade
  • 1 näve alfagroddar
  • 1 stjälk blekselleri, slantad
  • ½ röd paprika, tärnad
  • 300 g storbladig persilja
  • saften från 1 citron 2 - 3 msk god oliv- eller rapsolja
  • Skölj groddarna noga och låt dom rinna av så att det mesta av vattnet försvinner, kör dom gärna i en salladsslunga om du har en sådan. Det funkar också att lägga dom i en torr kökshandduk, sno ihop den och svinga den några varv i luften.
  • Skölj persiljan och hacka ungefär hälften grovt.
  • Blanda samman quiona, tomater, groddar, selleri, paprika, hackad och hela persiljeblad i en skål.
  • Häll över oljan och pressa över citronsaften efter tycke och smak, det får gärna dra ordentligt i kinderna av syran.
  • Smaka av med salt och peppar och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.