Men i stället bjuder jag på mammas skinkstek som är bland det bästa jag vet. Vare sig du vill eller inte gör hösten sitt intåg i vårt vackra land och det känns lockande att ställa fram mer "rejäl" och värmande mat på bordet igen
Här finns receptet om du vill prova min mammas skinkstek >Tack snälla för maten, mamma. Tack igen. I helgen bjöd mamma på sin goda skinkstek med morötter och lök som kokat med i grytan och därmed fått underbar smak
Jag kan avslöja att tårtan var väldigt god och blev mycket uppskattad av såväl mamma som gästerna. Idag, på självaste Nationaldagen, fyller min mamma år
Och när jag för sju år sedan var en av sex finalister i Kladdkake SM och bakade live på Chokladfestivalen i Stockholm stack det ut lite att jag gjorde en glutenfri variant med rismjöl
Mina barn älskar ProViva tackoch lov. Ett barn med magsjuka får absolut inte dricka sina huskurer med hjälp utav en nappflaska och heller inte använda napp – då detta framkallar kräkreflexer
Mamma Mats recept föll oss precis på läppen. Dela potatisen i önskad storlek och låt svalna. Blanda ihop creme fraiche, fransk senap och majonnäs tillsammans med citronsaft
Stöt anis och fänkål grovt i en mortel. Häll på vätskan och värm till fingervärme. Rör ut jästen i lite av vätskan i en degbunke eller assistent, och häll sedan över all vätska
När jag så frågade mamma vad hon var sugen på till middag ploppade förslaget om kräftor upp och jag, som har en sambo som avskyr allt vad skaldjur heter, var inte sen att hoppa på ett sådant utmärkt förslag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.