När man längtar efter kött och potatis… Ni vet känslan och suget. Röstipotatis. Såsen är ju huvudrollsinnehavaren på tallriken och något som jag alltid ger extra energi och kärlek när jag tillagar
Medan kaffet gjorde strupen varm samt tillförde den koffeinhalt till min kropp som den behövde kom också receptet till för dagens inlägg till som skulle bestå av en stek på vildsvin späckad med rökt sidfläsk, röstipotatis med selleri och en kantarellsås med en touch av en torr fransk äppelcider
Vi brukar även laga till tillbehören (oftast potatis och rotfrukter) i samma form som köttet, men denna gången gick vi utanför vår box och slog till med en rösti
Jag serverade dem sedan med rösti, champinjonsås, grönsaker och en klick vinbärsgelé. På helgerna brukar vi ofta bjuda hem våra barn och deras respektive på middag
För vem har inte ätit rösti med creme fraîche, stenbitsrom och hackad rödlök som en retroförrätt (fast numera är det en middgsrätt för min del) OCH halv avokado toppad med samma saker, likaså som en retroförrätt
Stek även ägget och svamp om du har det. ”Häll” över röstin på en tallrik. Ät och njut. Till 2 pers gör en stor och dela. Tryck till potatisen med en träslev och stek på rel svag värme ca 9 min. Vänd röstin med hjälp av ett grytlock och stek ytterligare 9 min på andra sidan
Bara vanligt kött, med potatis (rösti) och vitlökssmör. Lilleman är överöst med påskägg och presenter. Jursslan och jag förätna på ägg och Jansson’s frestelser
Stolar och bord, lampor, krokar – allt. Maten är god och såklart väldigt mättande. Jag improviserade ihop en egen variant – egentligen skall det vara panerad ost till, men jag fuskade lite och tog en bit halloumi skuren på längden
Det vankas nyårsafton och det är många som vill äta oxfilé då. Rösti. Så här vintertid så brukar jag bryna på köttet i en het stekpanna och sedan så låter jag det gå klart i ugnen till önskad temperatur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.