4 4 port pasta (gärna tagliatelle) 250 g broccoli 2 förp bacon (à 140 g) 1 dl matlagningsgrädde 390 g pastasås med basilika Att ha hemma 1 tsk olja Lägg till i inköpslistan
Fördela champinjoner, zucchini ochskinka över och strö på rikligt med oregano. Mixen köpte jag på Senza Glutine, som också har en fysisk butik med allehanda glutenfria produkter i Stockholm
Dela den koktaskinkan i bitar och lägg den i stekpannan tillsammans med kalvköttet och spenaten. Smaksätt med salt och peppar, ta sedan bort stekpannan från kokplattan
Koka ihop några minuter och smaka av med salt och peppar. Skölj och finstrimla ½ huvud isbergssallad. Lägg färsen i en bunke och pressa i 1 vitlöksklyfta. Tillsätt 1 ägg, 2 msk vatten, ½ tsk timjan, ¾ tsk salt och ½ tsk svartpeppar. Finhacka ½ gul lök och 2 vitlöksklyftor. Häll i 1 ½ msk vinäger, 1 dl vatten, 400 gram krossade tomater, 200 gram passerade tomater, 1 lagerblad, 1 tsk timjan, 1 msk/ tärning grönsaksbuljong och 1 tsk socker. Lägg i köttbullarna och sjud på svag värme under lock 10 minuter. Grovhacka ½ knippe persilja och riv 50 gram parmesan och. 4 port tagliatelle, gul. 1 salt och svartpeppar
Servera medtagliatelle. Solen har varit framme men blåsten ute är verkligen iskall så jag har hållit mig inomhus med tända ljus och lite kökspyssel idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.